Jon fosse familie

Jon Fosse drakk døgnet rundt – Bergens Tidende

Jon Fosse drakk døgnet rundt

Fakta om Jon Fosse. 13/04/2009 11:48. Født 29. september 1959. * Norsk forfatter og dramatiker fra Strandebarm, bor i Bergen.

Jon Fosse opna dørene inn til det private rommet då Jan H. Landro intervjua han for tidsskriftet Syn og Segn. Diktaren frå Strandebarm fortel om korleis han nær drakk seg ihel, om den nye familien, om at han er vorten katolikk.

Jon Fosse – Norsk biografisk leksikon

Jon Fosse – Norsk biografisk leksikon

Jon Fosse (f. 1959) vert rekna som ein av vår tids viktigaste forfattarar. I snart førti år har han skrive i ulike sjangrar: romanar, dramatikk, lyrikk, …

Med sin rytmiske og formbevisste prosa markerer Jon Fosse seg som en fremtredende representant for den skriftorienterte modernismen som vant frem i norsk litteratur i 1980-årene. I artikler og essays drøfter han det litteraturteoretiske grunnlaget for sin skrivemåte. I 1990-årene fikk hans forfatterskap en religiøs dimensjon. Kort etter begynte Fosse å skrive for scenen, og ved årtusenskiftet fremstår han som en av vår fremste dramaforfattere.

Jon Fosse – Wikipedia

Jon Fosse – Wikipedia

16. des. 2017 — Jon Fosse er en av Norges største kunstnere og verdens mest spilte … Hans familie var inne i kvekerbevegelsen med pietistiske holdninger.

Forfatter Jon Fosse: – Det har åpnet seg. Jeg er tilbake.

1. jan. 2022 — Bilder (analog/digital) av Jon Fosse på Grotten i Oslo. … Du fikk barn tidlig, du hadde familie, mye å styre med, du debuterte i 1983, …

Etter Jon Fosses farvel med teateret, reisene og alkoholen, vender den 60 år gamle småbarnsfaren edru tilbake med en gedigen roman skrevet uten et eneste punktum.

Fakta om Jon Fosse – Dagsavisen

Fakta om Jon Fosse – Dagsavisen

Jon Fosse – Samlaget

Jon Fosse

Jon Fosse (f. 1959) vert rekna som ein av vår tids viktigaste forfattarar. I snart førti år har han skrive i ulike sjangrar: romanar, dramatikk, lyrikk, kortprosa, essay og barnebøker. Tekstane hans er omsette til over femti språk, og skodespela er sette opp over tusen gonger over heile verda. Fosse har fått ei rekkje

Forfatteren Jon Fosse | Julekalender – Fotograf Morten Krogvold

Forfatteren Jon Fosse | Julekalender | Fotograf Morten Krogvold

Jon Fosse er en av Norges største kunstnere og verdens mest spilte nålevende dramatiker. Han er også et praktfullt menneske.

Jon Fosse: – Hjelpa håper eg at diktinga mi kan. Men det er …

Jon Fosse: – Hjelpa håper eg at diktinga mi kan. Men det er noko anna enn å forkynna! – Vårt Land

Noregs største forfattar snakkar om Gud, litteraturen og vegen til katolisismen i ei lang samtale med Alf van der Hagen.

Jon om Jonson, presisjon, konsentrasjon

Jon om Jonson, presisjon, konsentrasjon – Fabelaktig formidling

Tor Jonson. Det er kva Jon Fosse har med seg frå norsktimane på folkeskulen.

Keywords: jon fosse familie, jon fosse barn