Guide: Hvordan bli kvitt kjedelig bilradio på kjøreturen

Et stort antall nettselskaper tildeler i dag ulike fraktløsninger. Noe av det mest populære i dag er å sende til en pakkebutikk, og så kan du ganske enkelt hente den nyinnkjøpte varen når det er tid til det. Frakttypen er derfor uvanlig uproblematisk, og ofte også den billigste typen levering.

Du bør tenke annerledes om å velge å få den sendt til leiligheten din eller til jobben. Denne pleier å være litt mer kostbar, men samtidig spesielt grei. Den billigste leveringsmetoden er utvilsomt å hente produktene selv, noe som dessverre avhenger av om du bor i nærheten av nettforhandlerens adresse.

En stor del av nettbutikkene lover levering neste virkedag av mange produkter, noe som krever at bestillingen gjennomføres før et gitt tidspunkt, slik at de har en sjanse til å få produktet til rederi før de lageransatte reiser hjem.

Noen få e-butikker lover gratis levering, men typisk krever dette at du kjøper for en bestemt pris. Ellers kan du ta den billigste formen for frakt, som typisk – uansett om du er i nærheten av Næstved, Korsør eller Faaborg – vil være å få transportøren til å levere produktene til et hentepunkt.

Flere og flere handler i nettbutikker

Det er stort sett overkommelig for vanlige dødelige å vurdere prisnivået i flere nettbutikker og som følge av dette har mange nettbutikker blitt tvunget å kutte prisnivået på en rekke av deres varer – for babyer og barn, og også for menn og kvinner – kolossalt, og noen ganger til og med tilby gratis levering.

Men fra tid til annen kan det vise seg å være lønnsomt å studere noen få forhandlere på nett etter tilbud før du gjennomfører kjøpet, slik at du er trygg på å få den skarpeste prisen.

Vi anbefaler generelt betaling med kort eller MobilePay. Alternativt bør du benytte deg av en løsning som ViaBill, dersom du har tenkt å honorere betalingen i flere avdrag.

Før folk kjøper fra en forhandler på internett, kan du fra tid til annen gjøre deg kjent med innholdet i deres vilkår og betingelser, men dette er noen ganger lite interessant.

En enkel løsning kan være å sjekke om nettbutikken er medlem av e-merket, siden dette skal være en indikasjon på at nettbutikken overholder gjeldende dansk lovgivning og at nettforhandleren er ofte inspisert av eksperter som har nødvendig kunnskap om reglene. Dette er også din mulighet til å få hjelp når du får problemer med handelen din.

I tillegg til dette hjelper det at kjøper er nøye med de mest vitale regelverket som gjelder i forbindelse med bestillingen, som for eksempel hvilken returrett nettbutikken benytter. I den sammenheng er det også aktuelt at du lagrer kvitteringen permanent, slik at du senere kan bevise transaksjonen, uansett hva du handler for en mann eller kvinne.

Finn ut om e-forhandleren er et e-merket medlem

Trustpilot gir deg flere tiltalende muligheter til å se nærmere på erfaringene til ulike eksisterende kjøpere og foreslår herved at du undersøk nettbutikkens rangeringer før du fullfører handlen.

Facebook gir også visse praktiske sjanser til å få et inntrykk av populariteten til nettvirksomheten. I tillegg møter vi til og med nettbutikker som tilbyr folk å skrive en anmeldelse av bestillingsprosessen, som også skal brukes til å fastslå hvor fornøyde kundene er.

Denne siden er finansiert av reklame. Vi samarbeider med massevis av nettbutikker og markedsfører butikkenes tilbud, og får et gebyr dersom brukeren vi videresender gjennomfører en transaksjon.

Retningslinjer vedrørende produkter og nettbutikker opprettholdes ofte, men det er umulig for oss å gi garantier mot justeringer som kan ha blitt gjort siden siste oppdatering av nettstedets data.